Alkalizující strava upraví ph organizmu

Alkalizující strava
Alkalizující strava upraví ph organizmu

Alkalizující strava není nic speciální, po čem bychom měli pátrat. V současnosti se o tomto problému mluví velmi často. Jistě jste se již setkali s pojmem překyselený organismus. Jde o celkovou změnu ph našeho těla, které není prospěšné pro naše zdraví. Má na to vliv několik faktorů. Jedním z nejvýznamnějších je samozřejmě konzumace nesprávné stravy. Tak jak bychom si to uměli vytřídit a čím se vlastně řídit, abychom se zorientovali? Obecně se umíme držet starých známých zásad jakými jsou: nejíst smažené, mastné, kořeněné a prosolené jídla. Tímto určitě nic nezkazíte. Skupinou potravin, které nejsou pro naše tělo z tohoto pohledu prospěšné jsou maso, vejce, mléčné výrobky a výrobky z bílé mouky, káva, čaj, alkohol, cukr, sladidla, kvasnice. Alkalizující strava si dokáže s naším změněným a kyselým ph poradit. Stačí když upravíme náš jídelníček a alkalizující strava se stane základem. Tedy naším cílem je udržet tělo v zásaditých podmínkách. Zabráníme tak rozmnožování nepříjemných mikroorganismů. Velmi účinné jsou rajčata, avokádo, paprika, ořechy a některé druhy citrusů. Nemusíme se však vzdát jídel ze zmíněných surovin, které okyselují organismus. Stačí vědět jak je správně připravit a používat správné postupy při vaření. Obecným pravidlem je, že čerstvé potraviny jsou zdravější a podporují zásadité prostředí a naproti tomu vařené jídlo podporuje kyselost prostředí.